menu

Donaties

De wereld is in beweging...

We leven in een bijzondere tijd. Meer dan ooit zullen we geconfronteerd worden met het vraagstuk van goed en kwaad, tussen licht en duisternis. Zowel in het eigen innerlijk als op politiek en economisch vlak. Hoe meer we ons van de nieuwe opgaven bewust worden, des te meer kunnen we bijdragen aan de komst van een tijdperk van liefde en vrede op aarde. We kunnen leren om te leven vanuit ons midden, vanuit ons hart, vanuit ons hoger Zelf. In dat midden vinden we een rustig evenwicht, vol transparante kleuren, warmte en stille melodieën. Ik wil op mijn manier een bijdrage gaan leveren. Door te schilderen, lezingen te geven en weer te gaan studeren.

Priesterlijk handelen

Ik heb besloten om mijn eigen, hedendaagse kruistocht te gaan lopen: die van het hoofd naar het hart... De wereld heeft vriendelijke ogen nodig, luisterende oren, mensen met een wijze levensvisie, maar vooral mensen met een geopend hart. Ik zou graag willen gaan studeren aan het Priesterseminar in Stuttgart omdat ik daar, onder goede begeleiding, kan leren hoe ik mijn hart kan openen en priesterlijk kan leren handelen. Deze opleiding is verbonden met een religieuze vernieuwingsbeweging die na het leed van de eerste wereldoorlog is ontstaan. Een aantal jonge theologen vroeg aan Rudolf Steiner, grondlegger van de antroposofie, of er een vernieuwd Christendom mogelijk zou zijn, een nieuwe cultus als basis voor een nieuwe cultuur. Hij gaf hen antwoord. "De Christengemeenschap" ontstond: beweging tot religieuze vernieuwing. Een geestelijke impuls op basis van werkelijke vrijheid....

Studiekosten

Met het verkopen van mijn schilderijen, donaties en het houden van lezingen hoop ik voldoende bij elkaar te sparen om mijn studieweg te kunnen gaan. De opleiding zelf bedraagt 30.000 euro (incl. inwoning en eten). Daarnaast zullen er reiskosten worden gemaakt, boeken nodig zijn en op de achtergrond lopen verzekeringen en andere zaken stilletjes door. Grote bedragen dus. Met een streefbedrag van 10.000 euro zou ik al aan de opleiding kunnen gaan beginnen. Jij kunt mij helpen bij het dragen van deze kosten. Dat zou geweldig zijn.

Een persoonlijk schilderij

Door mij financieel te steunen help je niet alleen mij, maar ook de wereld en het grotere geheel. Het zal ons beiden vreugde schenken. Voor elke donateur die meer dan 250 euro schenkt, maak ik een persoonlijk schilderij met hand gegutste lijst uit lindehout. Natuurlijk zijn ook kleinere bedragen welkom. Op dit moment komen er al best wat donaties en opdrachten voor schilderijen binnen. Ik ben daar heel erg dankbaar om. Vergeet alleen niet om je adresgegevens ook door te geven. Ik stuur elke donateur namelijk een kaarten set met kleurstemmingen cadeau.

Een verhaal in kleur

Stel je voor: warme kleuren aan de muur, een stemming zonder voorstelling, een schilderij om in weg te dromen. Er lijkt zacht helder licht te stralen uit het doek, een andere wereld komt tevoorschijn. Hoe is dat mogelijk? Het schilderij wil iets vertellen. Fluisterende tonen, sprankelende tinten. Alleen wie stil is kan het horen en verstaan. Dat alles schenk ik jou. Een verhaal in kleur...

Hoe werkt het?

Maak een bedrag over op onderstaande rekening. Stuur mij een bericht en vertel me jouw verhaal. Laat mij in stilte aan de slag gaan en zodra de kleurstemming af is, ontvang je een bericht en maken we een afspraak. Ik kan het schilderij naar je opsturen of je kunt het komen ophalen in Culemborg. Ik laat je dan ook mijn atelier zien, de houtwerkplaats en als je wilt de school.

Wat als?

Mocht mijn weg toch anders lopen dan verwacht, en mijn studieplannen wijzigen, zal het gespaarde bedrag geschonken worden aan Waldorfschool de Werfklas www.werfklas.nl

Samen geven wij de wereld kleur

Door te schenken help je niet alleen mij maar ook de wereld en het grotere geheel. Samen geven wij de wereld kleur. En dat zal ons beiden veel voldoening geven.

Bankgegevens:

W.P. Weerman

NL41 TRIO 0338 4987 45

o.v.v. donatie studiekosten Priesterseminar

Beweging tot religieuze Vernieuwing

www.christengemeenschap.nl

Priesterseminar

www.priesterseminar-stuttgart.de

© Waldar 2024