Floor de Boer 

Na de kunstacademie heb ik als zelfstandig kunstenares enige jaren gewerkt en kunstzinnige cursussen gegeven aan kinderen en volwassenen. Na een kunstzinnig jaar bij een antroposifische kunstenaar, de kunstzinnige therapie opleiding de Wervel gedaan.

In die jaren tevens samen met mijn partner een therapeutische leef- werkgemeenschap opgezet en naast de kunstzinnige therapie ook andere werkgebieden ontwikkeld. Ook kwamen volwassen gehandicapten voor kunstzinnige therapie naar de boerderij.

Vanaf mijn 35 ste levensjaar moeder geworden van drie kinderen.

Met mijn 42ste jaar was kwam chirofonetiek op mijn levenspad. Dit is een klank-spraak- massage ontwikkeld door Dr. Alfred Baur (Oosterijk in 1976). Vele jaren ben ik werkzaam geweest als chirofonetiek therapeute op therapeuticum Mercuur te Eindhoven en in Aken o.a. (Dtsl.) op de Parcival Schule voor gehandicapte kinderen; naast praktijk aan huis.

Het komt mij voor, doordat ik vervolgens flow forms ging boetseren, er iets in mijn in beweging gebracht werd; waardoor er weer een nieuwe stroom zichtbaar kon worden:

Het ‘waarnemen van levens- vormkrachten'. Een ontwikkeling, dat zich, nu ik achteraf duidelijker kan zien, als een rode draad door mijn levensweg zichtbaar is. Door de methode, ontwikkeld door Dorian Schmidt, heb ik deze scholing met meer bewustzijn ter hand kunnen nemen.

Op Enkidoe (www. Enkidoezutphen.nl) bied ik aan:

Chirofonetiek voor kinderen en volwassenen.
Scholing ‘levenskrachten/ vormkrachten waarnemen.
Metamorfose boetseren (winter 2019).
Flow form boetseren op Vrije School de Hofakker en elders verspreid in het land (ook op vraag).

.

.

Wat is chirofonetiek therapie?

De chirofonetiek is vanuit de antroposofie ontwikkeld door Dr.A.Baur. Het is een vorm van massage, die werkt met de klanken van de spraak. Zachte omhullende massagevormen worden op de rug, armen of benen gestreken. De therapeut spreekt daarbij de desbetreffende klank uit. De massage- vormen zijn héél exact; zoals ook de spraak héél exact, zuiver en waar is.

Afhankelijk van de vraag van de cliént worden specifieke klanken in een ritmische herhaling gestreken.Deze massage wordt als zeer aangenaam ervaren. Het meeste menselijke -de spraak, die sterk samenhangt met onze ziel, wordt nabij gebracht.

Het komt ons wellicht vreemd voor de klanken van de spraak een genezende werking toe te kennen. Dat we ons in een blauwe ruimte anders voelen als in een rode is vaak nog beleefbaar. De werking van de klanken van de spraak is veelal onbewust. In de veertien jaren ervaring met deze klank-massage heb ik mogen ervaren, hoe genezend en weldadig de werking van chirofonetiek kan zijn.

Bij jonge kinderen kunnen de moeder of vader begeleid worden bij het maken van eenvoudige massage-vormen; zodat zij thuis (met hun goede intentie, dat ook werkzaam is) naast de aangeboden therapie, ook zelf actief kunnen bijdragen aan het genezingsproces van hun kind.

Floor de Boer, opleiding:

-kunstzinnige therapie:“de Wervel”(”84)

-Internationale Schule fúr Chirophonetik (“99)

Aangesloten bij NVCAG. In overleg is alternatieve oplossing t.a.v. betaling mogelijk.

.

.

Scholingsgroep

levenskrachten/ vormkrachten waarnemen

Door de scholingsweg kan in ons het vermogen ontstaan tot het zuivere denken te komen en van daaruit tot ‘lichaamsvrij waarnemen.

Met eenvoudigoefeningen gaan we deze wereld verkennen. Veelal gaan we voorbij aan dit ‘lichaamsvrij waarnemen', omdat we er geen bewustzijn voor hebben. Dorian Schmidt heeft een methode ontwikkeld vanuit de antroposofie, om het ‘lichaamsvrij waarnemen' met meer bewustzijn tegemoet te treden. Zo kan zich een nieuwe wereld ontsluieren. Als we de levenskrachten kunnen waarnemen, dan voelen we ons meer verbonden met deze wereld en kunnen we er met meer bewustzijn mee samenwerken.

Deze oefengroep wil ik zo aanbieden, dat deze zich al stromend en vormend tussen de aanwezigen kan ontwikkelen; zoals het de etherwereld eigen is. Meditatie en ongedeelde aandacht zullen de basis hierbij vormen. Het kunstzinnige zal zich er doorheen weven. Daarnaast is het mogelijk, dat vanuit deze oefengroep gerichte kunstzinnige scholing ontstaat; specifiek gericht op bovengenoemde ontwikkelingsweg.

Iets over mijn persoonlijke weg: kunstzinnig scholing (tevens aanbieden van kunstzinnige scholing); chirofonetiek- (klank-spraak-massage); scholing ‘levens-/ vormkrachten' waarnemen.

Opgave en inlichtingen: Floor de Boer floor.boer@live.nl

Tel: 06-48 30 21 63

Woensdagavond 12-09; 26-09; 10-10; 17-10; 31-10

19.30u- 21.30u Kosten: 15,-- euro (reductie: tot 8,-- euro).

Plaats: Enkidoe Zutphen

 

naar boven