Wouter Weerman 

Wouter Weerman (1976)

Mijn naam is Wouter Weerman. In 1999 ben ik afgestudeerd aan de Vrije Pedagogische Academie voor de Opvoedkunst (HBO). Een kleinschalige beroepsopleiding tot Vrije Schoolleerkracht en waarbij kunstzinnige vakken een belangrijke basis van de opleiding vormden. Na drie jaar voor de klas te hebben gestaan, besloot ik in 2003 om volledig te willen gaan leven van het zelfstandig kunstenaarschap en verliet ik het Vrijeschool-onderwijs. Kunstenaars & Co te Amsterdam heeft mij vervolgens verder geholpen om mijn werkzaamheden als artiest en kunstschilder verder uit te bouwen tot een meer beroepsmatig niveau.

Zeven jaar leefde ik hoofdzakelijk van mijn schilderijen en de daarop volgende zeven jaar hoofdzakelijk van mijn werkzaamheden als goochelaar. Door alle jaren heen, heb ik daardoor veel kunnen onderzoeken, proberen, leren en ervaren op kunstgebied en het werken en spelen met mensen.

Binnenkort ga ik werken als leerkracht op de staatsvrije school de Hofakker in Zutphen en zal ik de cursussen die ik op Texel ben begonnen, daar weer voortzetten.

De cursussen beeldhouwen, smeden, boetseren en schildereren organiseer ik vanuit idealisme. De opbrengsten daarvan gaan grotendeels naar stichting Waldar en onze school.

Meer informatie:

Goochelen: www.wautier.nl

Vrije School de Hofakker: www.schooldehofakker.nl

 

naar boven